Happy @ work

U bent hier

 

Op deze pagina schotelen we u wekelijks een nieuwe tip voor om uw werkdag leuker of nuttiger te maken. Heeft u zelf een leuke tip? Mail deze gerust door naar sophie@itfactoragency.be of post ze op onze Facebookpagina!

Waarom je fouten moet maken op het werk

MistakeAiii, een fout gemaakt op het werk. Er zijn 2 manieren om hiermee om te gaan.
Ja, dit kan een bedrijf geld kosten, maar evenzeer is het een manier om te groeien als persoon én als bedrijf. We sommen een aantal redenen op:

  1. Fouten leiden tot nieuwe ideeën en uiteindelijk innovatie in het bedrijf. Steve Jobs verwoordde het zo: "Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly, and get on with improving your other innovations."
  2. Het mogen uitproberen van dingen kan leiden tot grote ontdekkingen. Zo werden onder andere post-its en de microgolfoven bij toeval ontdekt.
  3. Fouten maken is menselijk. Door een fout te maken ben je wel verplicht om na te denken over nieuwe oplossingen. Je bent een ervaring rijker waaruit je nuttige informatie en nieuwe kennis geleerd hebt. Oscar Wilde verwoordde het mooi: "Experience is simply the name we give our mistakes".
  4. En… vergeet ook nooit om fouten toe te geven. Bespreek ze met anderen, leer van hun feedback en zet een fout om in een positief gegeven.

Als er een open-fouten-cultuur is binnen een bedrijf kan dit leiden tot het meedenken van mensen, het durven nemen van (berekende) risico’s en meer proactiviteit.

Laat ons gerust weten welke fout er bij jou gezorgd heeft voor persoonlijke groei of groei van het bedrijf.