Because I’m happy… at work?

U bent hier

Happy guy jumping

Zou Pharrell Williams altijd zo happy naar zijn muziekstudio trekken? Zijn catchy hit - uit ondertussen 2013 -doet het vermoeden. Hoe zal u maandagochtend opnieuw naar uw werk vertrekken?

Even rekenen…
Gemiddeld werken we meer dan 200 dagen per jaar. Tel daarbij nog onze dagelijkse heldentocht in de file, langer aan de slag blijven, jobs die geen 9-to-5 meer zijn … en we begrijpen al snel waarom we steeds meer horen over een evenwicht tussen ons werk en privé-leven of work-lifebalance.

Toch lijken verschillende onderzoeken steeds meer aan te tonen dat het ook goed kan zijn om in de vrije tijd even aan het werk of een project te denken. Door buiten het kader van de normale werkplek te zitten, komt een oplossing voor een project soms compleet uit het niets en dat is dan weer tijd gewonnen.

Complexe factoren
Is het dan altijd een positief verhaal? Het kan er sowieso een worden! Voor iedereen spelen andere geluksfactoren in wisselende complexe verhoudngen.

Voor mij start alles in ieder geval bij de juiste persoon op de juiste werkplek! Maar zelfs daar kunnen we allemaal samen en individueel aan meewerken. Niet overtuigd? Kijken we al even vooruit naar maandagochtend en begin bij:

Humor werkt: wanneer hebt u nog eens echt gelachen in uw job? Een gepaste grap kan nochtans wonderen doen voor een team of project.

Het is altijd een goed moment voor een compliment: een schouderklopje hebben we allemaal wel eens nodig. Verwacht niet steeds dat iemand anders het wel zal doen of dat dit enkel de taak van leidinggevenden is. Wanneer kreeg of gaf u nog eens een compliment op uw werk?

Mens sana in corpore sano:  Neem de lift niet helemaal tot op uw verdieping (of gewoon zelfs helemaal niet). Wandel op kantoor naar een collega om een vraag te stellen in plaats van te bellen of te mailen. Gebruik een printer op een andere afdeling of zet de afvalbakken centraal. Oefen ondertussen uw coolste move op ‘Happy’. Het zijn maar kleine inspanningen die  u even doen opveren, zowel lichamelijk als mentaal. Wie weet komt u toevallig een collega tegen die de oplossing heeft voor iets waar u al even naar op zoek bent?

Ik vertrek maandag alvast happy naar mijn opdracht en hoop dat dit ook voor u het geval zal zijn! Misschien helpen de liedjes die in deze blog zitten? Of misschien hebt u zelf  andere tips over wat u gelukkig maakt op het werk? Laat ze weten! sophie@itfactoragency.be