Blog

U bent hier

Blog

Meer sfeer op het werk dankzij leuke teambuildingactiviteiten​! Een beetje sfeer op de werkvloer is niet alleen leuk om in te werken, het is ook bevorderlijk voor de creativiteit, concentratie en productiviteit in taken. En als je jouw collega’s nog niet zo goed kent, is het tijd om daar verandering in te brengen. Enkele teambuilding activiteiten kunnen dit probleem gelukkig snel de wereld uit helpen. Maar welke activiteiten kies je best?  DON’T: Trust falls Deze klassieke teambuildingactiviteit kan wat verouderd lijken. Er zijn zoveel nieuwere ideeën, dat je deze misschien beter overslaat. Bovendien is een ongeval bij dit soort activiteiten snel gebeurd. DO: Mijnenveld

Lees meer

Een beetje sfeer op de werkvloer is niet alleen leuk om in te werken, het is ook bevorderlijk voor de creativiteit, concentratie en productiviteit in taken. En als je jouw collega’s nog niet zo goed kent, is het tijd om daar verandering in te brengen. Enkele teambuilding activiteiten kunnen dit probleem gelukkig snel de wereld uit helpen. Maar welke activiteiten kies je best? DON’T: Trust falls                         Deze klassieke teambuildingactiviteit kan wat verouderd lijken. Er zijn zoveel nieuwere ideeën, dat je deze misschien beter overslaat. Bovendien is een ongeval bij dit soort activiteiten snel gebeurd. DO: Mijnenveld

Lees meer

Tips voor een modern en efficiënt CV Hoe moet een cv er dezer dagen uitzien? Kom je nog weg met een Word-document waarin je chronologisch je werkervaring en je opleiding opsomt, of is er meer nodig om indruk te maken op je werkgever? Dient je cv een persoonlijke reclamefolder in een ultramoderne vormgeving te zijn, ontwikkeld met gespecialiseerde software, of verliest het net daardoor professionalisme? Een cv evolueert, volgende zaken besteed je best aandacht aan: Opmaak

Lees meer

In de vorige blog had ik het over digitale marketing en de succesfactoren van een geslaagde growth hack. Bedrijven zullen in 2015 nog meer investeren in digitale marketing en growth hacking zou wel eens de oplossing kunnen zijn om de budgetten beter in te zetten. Vandaag ga ik dieper in op wat growth hacking voor u als werknemer of als bedrijf kan betekenen. 1. Growth hacking voor uw personal branding. Misschien bent u nu op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging of misschien ook niet? In ieder geval is het altijd een goed moment om aan uw persoonlijke ‘merk’ te werken. Rekruteerders bekijken immers steeds vaker wat u eerder online al deed.

Lees meer

In het eerste deel van deze dubbelblog bekijk ik wat bij mijn IT- en marketingklanten beweegt. Ik zie steeds meer samenwerking en dat is niet zo vreemd. Uit een recente studie blijkt immers dat 80% van de bedrijven wereldwijd hun budgetten voor digitale marketing in 2015 zullen verhogen. Niet evident in een wereld waar resources steeds naar beneden worden bijgesteld.

Lees meer

Zou Pharrell Williams altijd zo happy naar zijn muziekstudio trekken? Zijn catchy hit - uit ondertussen 2013 -doet het vermoeden. Hoe zal u maandagochtend opnieuw naar uw werk vertrekken? Even rekenen…Gemiddeld werken we meer dan 200 dagen per jaar. Tel daarbij nog onze dagelijkse heldentocht in de file, langer aan de slag blijven, jobs die geen 9-to-5 meer zijn … en we begrijpen al snel waarom we steeds meer horen over een evenwicht tussen ons werk en privé-leven of work-lifebalance. Toch lijken verschillende onderzoeken steeds meer aan te tonen dat het ook goed kan zijn om in de vrije tijd even aan het werk of een project te denken. Door buiten het kader van de normale werkplek te zitten, komt een oplossing voor een project soms compleet uit het niets en dat is dan weer tijd gewonnen.

Lees meer

  * Klik * Oké, dit was het telefoontje voor het sollicitatiegesprek met een potentiële superkandidaat of van het bedrijf van je dromen. “En nu?” Geloof me, deze vraag stellen beide partijen zich. En terecht... Volgens mij zijn er drie vragen die onschatbaar zijn voor bedrijven en kandidaten: 1. Wie past écht binnen de onderneming?

Lees meer

Mijn eerste blogpost zal ik kiss-principe-wise starten met de essentie van een blog: communiceer. Op de arbeidsmarkt is er een momenteel een tekort aan de juiste sollicitanten en  getalenteerde (passief) werkzoekenden vinden daarentegen niet altijd de juiste weg naar  een nieuwe job.

Lees meer